Tormaresca Torcicoda Primitivo 5l

Beste Primitivo van Puglia
Intense robijnrode kleur. In de geur en smaak komen de typische kenmerken van de Primitivo terug als divers rood fruit, zoals kersen en aardbeien, specerijen en zoethout. Krachtige, volle, maar zachte smaak met mooie rijpe en levendige tannines in de afdronk. De wijn heeft een houtrijping van 10 maanden gehad in een combinatie van Frans/Hongaars eiken en wordt na botteling nog zo’n 8 maanden in de fles gerijpt. Extra genieten met deze 5 liter fles, zeer beperkt beschikbaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 152,89 Incl. BTW: 185,00

Je spaart 370 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4218
Wijnkaartnaam Tormaresca Torcicoda Primitivo
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst Primitivo di Salento IGT
Jaargang 2017
Druif Primitivo
Druif omschrijving 100% Primitivo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5-8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Zeer geschikt bij geroosterd vlees, wild, diverse kazen en kruidige soepen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%

Tormaresca Torcicoda Primitivo 5l

De eerste wijn uit Puglia die het tot de top100 van Winespectator schopte en de wijn die Puglia op de weg naar topkwaliteit leidt. De naam Torcicoda staat voor ‘gedraaide staart’ en dit komt ook terug in het embleem op de fles. Bij Tormaresca en Antinori is het in stand houden van traditie een belangrijk speerpunt. Een inheemse manier om druiven te verbouwen in het gebied is de ‘albarello’ methode. De druivenplant groeit hierbij vrij en wordt niet geleidt. Bij Tormaresca wordt een deel van de druiven nog steeds volgens deze Albarello methode verbouwd. De druivenstok groeit in dit geval ook nog in een spiraalvorm, waardoor de stam zich omhoog krult; ‘gedraaide staart’. Geweldige wijn, vol van rood fruit, kruiden en zoethout, gevolgd door een lange en elegante afdronk.Awards

  • Decanter World Wine Awards: brons
  • Perswijn: 4 sterren
  • 92 points Falstaff
  • 91 points James Suckling

Over Tormaresca

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. Jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd.

Ontdek Tormaresca