Vakantietips

Vakantietips

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Esterházy
Trausdorf, Oostenrijk, onder Wenen

Uit Burgenland te Oostenrijk komt onze nieuwe producent, Esterházy. De geschiedenis van de Esterházy familie begint in de 13e eeuw. Sinds het einde van de 17e eeuw maakt men wijn. Dit deed men eerst in de historische kelders van Paleis Esterházy (anno 1683) te Eisenstadt, maar sinds 2006 gebeurt dit in een hypermoderne winery in Trausdorf an der Wulka. Men bezit 42 hectare aan wijngaarden en deze zijn gelegen tussen het Leithagebergte en de Neusiedlersee.

Gegevens:
Mail: wein@esterhazy.at
Telefoon: +43 (0) 2682/63348
Website: www.esterhazy.at

Adres:
Trausdorf 1
7061 Trausdorf/ Eisenstadt, Oostenrijk


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Chateau d’Esclans
La Motte en Provence, Frankrijk, ten westen van Fréjus

Een van de meest gewaardeerde en internationaal bekroonde rosés komt hier vandaan. De Whispering Angel. Het kappelletje, waar de fluisterende engeltjes volgens de eigenaar, te zien en soms zelfs te horen zijn, staat op dit prachtige wijngoed.

Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht van een Zweedse familie Château d’Esclans. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine. Hij heeft maar één doel en dat is de beste rosé van de wereld maken en dat gaat hem goed af. Om deze ambitie waar te maken liet hij de vinificatie over aan wijlen Patrick Léon die 23 jaar lang de wijnmaker was van Mouton Rothschild. De internationale pers dook vol op zijn rosés en schreef er lovend over. De winery is uitgeroepen tot 'European Winery of the Year 2015' door het wijnblad Wine Enthusiast. 

Gegevens:
Mail: chateaudesclans@sachalichine.com
Telefoon: +33 (0) 494-604-040
Website: https://esclans.com/contact/

Adres:
4005 route de Callas
83920 La Motte en Provence, Frankrijk


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


E. Boeckel
Mittelbergheim, ten zuid westen van Straatsburg (Elzas)

E. Boeckel is de producent van de nobele Elzas wijnen, die worden gekenmerkt door finesse, frisheid en harmonie. Domaine E. Boeckel werd in 1853 opgericht door Frédéric Boeckel. Samen met zijn zoon Emile en zijn kleinzonen Frédéric en André heeft hij de onderneming tot één van de best bekende wijnbedrijven in het Elzasgebied gemaakt. Tegenwoordig staat de 5de generatie aan het roer met Jean-Daniel en Thomas Boeckel, die worden bijgestaan door vader Emile. Zij exploiteren met volle toewijding de 21 hectare wijngaarden in Mittelbergheim en in de dorpen Andlau, Barr en Eichhoffen. Elzas is een wijngebied waar je minstens éénmaal per jaar enkele dagen naar toe moet gaan. Prachtige wijnen, zeer romantische omgeving en wat dacht je van de zuurkoolschotels?

Er zijn twee opties om E. Boeckel te bezoeken:
1. Proeverij en bezoek aan de winkel (mogelijkheid om te kopen)
2. Proeverij en rondleiding (vanaf 20 tot 40 personen)

Gegevens:
Mail: boeckel@boeckel-alsace.com
Telefoon: 00- 33 (0)3 88 08 91 02
Website: www.boeckel-alsace.com

Adres:
Domain BOECKEL
Alsace wines, Grand Crus, Cremants
2, Rue de la Montagne - B.P. 53

F-67140 Mittelbergheim
, Frankrijk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Antinori
Florence, Italië (Toscane)

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto 'Te Duce Proficio' (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori's hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen en nu staan zij te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie. Om deze doelstelling na te leven heeft de familie Antinori een geheel nieuwe wijnkelder en kantoren ontwikkeld in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars. Hier heeft de huidige directeur en markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een soort futuristische wijnfabriek, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat vijftien jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam ‘De Toscaanse wijntempel’ en dat is niet voor niets! De structuur van het gebouw is zo opgezet om gebruik te maken van de zwaartekracht bij het fermentatieproces en de rijping van de wijn. Zodoende is het gebruik van mechanische pompen niet meer nodig en dit leidt tot belangrijke energiebesparingen en een functioneel gebruik van de ruimte.

De nieuwe Antinori kelders zijn geïnspireerd op het handhaven van een ideale temperatuur voor de productie en rijping van de wijn door absoluut natuurlijke methoden. In deze kelders worden onder andere Marchese Antinori en Pèppoli geproduceerd. Met de huidige investering blijven de Antinori waarden kwaliteit, traditie, passie, innovatie, instinct en respect voor het Toscaanse landschap gehandhaafd. Vanaf heden is deze unieke locatie in het hart van de Chianti Classico regio ook openbaar voor het publiek en relaties. Dé ideale manier om in contact te komen met de wijnen en het gedachtegoed van de familie Antinori! 

Kortom, een bezoek waard! Wij raden Bottaia Tour (€60,- p.p.) aan. Een tour van anderhalf uur, inclusief een bezoek aan de kelders van de familie Antinori en natuurlijk een heel mooie proeverij.

Het is noodzakelijk om (ver) van te voren te reserveren, zeker in de vakantie periode. Direct reserveren voor een proeverij of rondleiding kan via deze link.
En als je er toch bent, kan je heerlijk lunchen bij het rooftop restaurant Rinuccio 1180. Reserveer dit gelijktijdig met je bezoek. 

Gegevens:
Mail: visite@antinorichianticlassico.it
Telefoon: +39 055 23 595
Website: www.antinori.it

Adres:
Cantina Antinori Nel Chianti Classico
Via Cassia per Siena, 133 Loc. Bargino
50026 San Casciano Val di Pesa, Florence, Italië


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tio Pepe
Jerez, Spanje (Andalusië)

Tio Pepe valt onder Gonzáles Byass. González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, Lepanto Brandy de Jerez, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Dit wijnhuis beschikt over bijna twee eeuwen aan ervaring.

Volgens haar traditie hebben zij zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een ‘familie van wijngaarden’ in het produceren van wijn in een aantal van de beroemdste wijnproducerende regio's van Spanje, zoals; Bodegas Beronia (Rioja en Rueda, Barcelona, Cádiz etc.), In elk van deze regio's streeft de familie er naar om de best mogelijke kwaliteitswijnen te produceren, met respect voor de lokale tradities en terroir.

Een van de leukste ervaringen hier is de Jerez Wine and Brandy Tour. 

Engelstalige Tours lopen tot en met 31 oktober.
Direct reserveren via deze link.

Gegevens:
Mail: reservas@gonzalezbyass.es
Telefoon: 956 35 70 16
Website: www.bodegastiopepe.com

Adres:
Calle de Manuel María González, 12. 11403.
Jerez de la Frontera. Cadiz, Spanje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Masi
Verona, Noord Italië

Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. Een bedrijf met een lange historie dat staat voor hoge kwaliteit en waar de familie Boscaini al vier generaties aan het roer staat. De wijngaarden liggen in de buurt van het rustieke en mooie Verona.

De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten.

Tenuta Canova, Gardameer
Masi heeft sinds enkele jaren een geweldig proeflokaal aan het Gardameer: Tenuta Canova. Hier kan je alle MASI wijnen proeven en genieten van een perfecte lunch. Klik hier voor meer informatie. 

Masi winery, Verona
Maar ook de MASI en Serego Alighieri Winery is fantastisch om te bezoeken. Je krijgt hier een rondleiding door de winery en een uitgebreide proeverij. Wij adviseren om Masi Experience te nemen. Klik hier meer informatie. 

Enige emailadres: wine.experience@masi.it

Een tour bij Cantine Masi kost €35,- per persoon. Kijk voor meer info hier.

Gegevens:
Mail: Canova@masi.it of wine.experience@masi.it
Telefoon: +39 045 758023 of +39 (0)45 6832532
Website: www.masi.it

Adres:
Via Giare 277, Località Gargagnago
37015 Sant’Ambrogio di Valpolicella (Verona), Italië


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Olivier Leflaive
Puligny-Montrachet, Bourgogne, Frankrijk

De naam Leflaive is een begrip in de Bourgogne. Olivier besloot in 1984 samen met zijn broer Patrick hun eigen bedrijf op te starten, met op de achtergrond oom Vincent van Domaine Leflaive. En wij zijn er trots op de importeur te zijn van deze schitterende wijnen.

Wijnmaker Franck Grux heeft de regie in handen en doet dat meer dan uitstekend. De wijnen van Olivier Leflaive worden geprezen over de gehele wereld. Deze vinden dan ook gretig aftrek in ons land. Inmiddels zijn twaalf hectare in eigen bezit in acht verschillende appellaties. Van deze wijngaarden hebben we in het assortiment drie zogenaamde domeinwijnen; Sous le Dos d’Ane, Clos Saint Marc en Les Folatières. Zeer speciale biologische wijnen!

Oliviers grote liefde zijn de wijnen van Puligny-Montrachet. Deze vinden dan in ons land ook gretig aftrek. En de Rully en Saint-Aubin 1er Cru zijn ook razend populair. Neem de proef op de som, pak de auto en zeven uur later bent u in Puligny-Montrachet. Wijn proeven bij Olivier, vervolgens op sterrenniveau eten in restaurant Le Montrachet, daarna heerlijk slapen in het hotel van Olivier. Dat is genieten met een grote G.

Reserveren en meer informatie over kosten voor tours, rondleidingen, proeverijen of lunch-experience, hier direct boeken en kosten inzien voor een tour wijngaarden&wijnen, een rondleiding met een van de Heren Levlaive of een Lunch-experience: klik hier.

Gegevens:
Mail: contact@olivier-leflaive.com
Telefoon: +33 3 80 21 37 65
Website: www.olivier-leflaive.com

Adres:
10, Place du Monument
21190 Puligny-Montrachet, Frankrijk